CICATRIDINA SUPOZITORIJE u borbi protiv hemoroida

Recite „Stop!“ hemoroidima sa CICATRIDINA SUPOZITORIJAMA! Cicatridina supozitorije predstavljaju originalno rešenje sa hijaluronskom kiselinom + 4 prirodna biljna ulja, koje pomaže u regeneraciji anorektalnog kanala.

Poručite Online

Recite „Stop!“ hemoroidima sa Cicatridina supozitorijama! Cicatridina supozitorije predstavljaju originalno rešenje sa hijaluronskom kiselinom + 4 prirodna biljna ulja, koje pomaže u regeneraciji anorektalnog kanala kod:
• unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida
• nakon proktoloških intervencija
• proktitisa
• kriptitisa
• analnih fisura
• perianalne fistule.

Izaberite prirodni pristup kod bola, peckanja i nelagodnosti! Korišćenjem Cicatridina supozitorija ne samo da utičete na simptome, već i ubrzavate oporavak i zarastanje tkiva po približno istoj ceni u poređenju sa konkurentnim proizvodima. Jedno pakovanje Cicatridina supozitorija dovoljno je za 10-dnevni tretman: ovo je dvostruko više od većine konkurentskih proizvoda, koji pokrivaju samo 5-dnevni tretman.
Cicatridina supozitorije ne sadrže kortikosteroide, što ih čini pogodnim za dugotrajnu i redovnu upotrebu, bez brige koja se odnosi na neželjene efekte zbog dugotrajne upotrebe kortikosteroida.
Ako je operacija neizbežna, supozitorije Cicatridina će pomoći da se rana brže oporavi i zaraste nakon operacije.

5 prirodnih sastojaka sa naučno dokazanim dejstvom:

Hijaluronska kiselina je mukopolisaharid, koji je široko rasprostranjen u telesnim tkivima. Ona održava strukturu i na taj način daje tonus, trofizam i elastičnost tkivima. Mnogobrojne kliničke studije su utvrdile sposobnost hijaluronske kiseline da ubrzava i poboljša proces reepitelizacije i regeneracije tkiva. Natrijumova so hijaluronske kiseline u Cicatridina supozitorijama:
• aktivira proces oporavka i brzog zarastanje tkiva (kože i sluzokože), što suzbija procese upale
• stimuliše sintezu kolagena, i na taj način održava elastičnost krvnih sudova
• jača zidove krvnih sudova i poboljšava lokalnu cirkulaciju krvi

Azijska centela: Centella asiatica je lekovita tropska biljka sa dugom istorijom terapijske upotrebe kod proširenih vena i hemoroida. Savremena klinička ispitivanja potvrdila su njenu efikasnost, otkrivajući njenu sposobnost da jača vezivno tkivo, da povećava nivo antioksidanata na mestu povrede i poboljšava stanje zidova kapilara (Gohil et al., 2010; MacKay, 2001).

Neven: Poznat i pod botaničkim imenom Calendula officinalis, ubrzava zarastanje tkiva, zahvaljujući dokazanoj sposobnosti da ubrzava stvaranje novih krvnih sudova i podstiče metabolizam kolagena, nukleoproteina i glikoproteina. Nizom eksperimentalnih studija je ustanovljeno da se svakodnevnom primenom ekstrakta nevena na ranama podstiče brže zarastanje rane – rezultat, koji je potpomognut njegovim antiinflamatornim, antioksidativnim i antimikrobnim dejstvom (Leach, 2008).

Aloja vera je jedan od najpopularnijih ekstrakata u lečenju akutnih i hroničnih povreda. Ona dokazano smanjuje nelagodnost (bol, otok, peckanje, iritaciju i svrab) na mestu povrede, jer sadrži brojne glikoproteine sa analgetičkim i protivupalnim svojstvima. Savremeni rezultati ispitivanja su dokazali da aloja vera može značajno smanjiti vreme oporavka nakon hemoroidektomije – hirurškog uklanjanja hemoroida (Dat et al. 2012).

Čajno drvo je prirodni izvor više od 100 molekula, koji predodređuju njegovu moćnu antimikrobnu aktivnost protiv mnogih bakterija, virusa i gljivica. Kliničko ispitivanje Joksimovic et.al. iz 2012.g. pokazuje da lokalna primena kombinacije etarskog ulja čajnog drveta i hijaluronske kiseline značajno ublažava bol prilikom defekacije, analni svrab i iritaciju i smanjuje krvarenje kod pacijenata sa hemoroidima.

Sastav:
Natrijumova so hijaluronske kiseline 5 mg, uljani ekstrakt azijske centele, uljani ekstrakt nevena, uljani ekstrakt aloja vere, etarsko ulje čajnog drveta, polusintetički gliceridi, BHT (butilhidroksitoluen).

Način korišćenja:
Jedna supozitorija Cicatridina dnevno nakon dobre toalete i ako je moguće nakon defekacije. Koristite sve dok tkivo potpuno ne zaraste i subjektivni simptomi nestanu.
Izvadite supozitoriju iz duplo perforisanog omotača – blistera. Dobra higijenska praksa je da operete ruke pre i posle upotrebe ovog medicinskog sredstva.

Kada i koliko dugo koristiti Cicatridina supozitorije:
Koristite po jednu supozitoriju dnevno ili kako je propisano. Minimalni preporučeni period lečenja je 10 dana ili kako je propisao lekar. Trajanje lečenja zavisi od pojave simptoma, a ako je potrebno, Cicatridina supozitorije se mogu koristiti u dužem vremenskom periodu.

Pakovanje: 10 supozitorija, dovoljno za 1 ciklus lečenja.

Koristeći Cicatridina supozitorije uklanjate neprijatne osećaje i nelagodnost kod analnih tegoba! Ponovo se osećajte lepo i srećno!

Saveti za profilaksu hemoroida:
• Smanjite začinjenu hranu, kofein (kafa, crni čaj, energetska pića), cigarete i alkohol.
• Krećite se više i sledite dijetu bogatu vlaknima.
• Pijte više tečnosti.
• Nastojte da redovno obavljate veliku nuždu.
• Nemojte dugo sedeti na toaletu.
• Ako je moguće, operite se odmah nakon defekacije (velike nužde).

MEDICINSKO SREDSTVO CE0373

Proizvođač: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell’Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italija
Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: