FEMOVITA FORTE nehormonsko rešenje za menopauzu

FEMOVITA FORTE je dodatak ishrani sa delikatnom kombinacijom biljnih sastojaka i odabranih vitamina koji služe kao podrška fiziološkim promenama kod žena u zrelim godinama i  simptomima koji prate menopauzu.

Poručite Online

Femovita Forte je naučno formulisano nehormonsko rešenje u svim fazama menopauze. Zasnovana je na visokokvalitetnim biljnim ekstraktima, mineralima i vitaminima koji pomažu optimalnom funkcionisanju ženskog organizma tokom celog dana i obezbeđuju aktivnoj ženi prirodnu alternativu hormonskoj terapiji.

Kapsule Femovita Forte pomažu u otklanjanju simptoma predmenopauze, menopauze i postmenopauze: talasa vrućine (valunga), povećane razdražljivosti, napetosti i umora. Takođe doprinose normalnom stanju kostiju i podržavaju normalnu funkciju kardiovaskularnog i imunološkog sistema.

Karakteristike:

 • Biljno rešenje za menopauzu koji sadrži 9 aktivnih nehormonskih sastojaka koji vam daju prirodnu alternativu hormonskoj
 • Formulisan sa biljnim ekstraktima, svedenim na tačne biološki aktivne supstance za maksimalno brzo i efikasno delovanje bez nepotrebnog opterećenja organizma.
 • 24-časovna nega za aktivne žene u predmenopauzi, menopauzi i postmenopauzi
 • Pogodno pakovanje po pristupačnoj ceni, obezbeđujući zalihe od 1 meseca.
 • Brzo i efikasno ublažava neuro-vegetativne i neuro-psihičke simptome menopauze i pred
 • Doprinosi normalnom stanju
 • Blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem kroz uticaj na lipidni profil i krvni pritisak.
 • Pomaže u kontroli telesne težine.
 • Doprinosi normalnom stanju kože.
 • Proizvedeno u Španiji.

 

Sastav (u 1 kapsuli):

Suvi ekstrakt semena soje (Glycine max), stand. na min. 40% izoflavona 120 mg
Koralni kalcijum u prahu, sa min. 38% kalcijuma 100 mg
Suvi ekstrakt korena japanskog troskota (Polygonum cuspidatum), stand. na min. 95% resveratrola 52,64 mg
Vlakna bambusa 45 mg
Suvi ekstrakt korena kudžu (Pueraria lobata), stand. na min. 10% izoflavona 30 mg
Suvi ekstrakt semena lana (Linum usitatissimum), stand. na min. 20% sekoizolaricirezinol diglikozida (SDG) 30 mg
Suvi ekstrakt gljive reishi (Ganoderma lucidum), stand. na min. 20% polisaharida 15 mg
Vitamin D 10 μg
Folna kiselina 200 μg

 

Menopauza: simptomi, rizici i prirodni faktori koji na njih utiču

Menopauza je neizbežna faza u životu žene koja se obično javlja između 45. i 55. godine kao rezultat pada nivoa estrogena. To dovodi do brojnih promena u ženskom organizmu. Neurovegetativne tegobe uključuju valunge, znojenje, glavobolju, vrtoglavicu, nesanicu, a neuropsihičke tegobe uključuju depresiju, razdražljivost, anksioznost, poteškoće u koncentraciji.

Nedostatak proizvodnje i lučenja estrogena značajno povećava rizik od osteoporoze, poremećaja metabolizma lipida, kardiovaskularnih bolesti, suvoće vagine, gubitka kose, lomljivih noktiju, suve kože, itd. Ovi rizici određuju potrebu za terapijom za uspostavljanje hormonske ravnoteže u telu. Uzimanje fitoestrogena je prirodna alternativa klasičnom hormonskom tretmanu jer ima blagotvoran efekat na simptome menopauze bez izazivanja neželjenih efekata.

Fitoestrogeni su supstance koje se prirodno nalaze u biljkama i nije slučajno što ih ima u nekim od najpopularnijih biljaka za menopauzu. Imaju sličnu hemijsku strukturu kao estrogen našeg tela i u stanju su da se vežu za iste receptore za koje se vezuje ljudski estrogen. Međutim, oni se ponašaju drugačije od ljudskog estrogena u zavisnosti od estrogenskog okruženja (na primer, da li je žena u reproduktivnim godinama i ima viši nivo estrogena, ili je u postmenopauzi sa nižim nivoom estrogena), kako se vezuju za receptor estrogena i za koji estrogenski receptor se vezuju.

Supstance slične estrogenu sadržane su u više od 300 biljnih vrsta, ali relativno mali deo njih koji je značajan za ljude ulazi u ishranu. Fitoestrogeni se mogu klasifikovati u pet glavnih grupa:

 • izoflavoni (soja i druge mahunarke – genistein, daidzein)
 • stilbenoidi (japanski troskot – resveratrol)
 • lignani (laneno seme, žitarice – sekoizolaricirezinol diglukozidi)
 • flavonoidi (anđelika, hmelj, kudžu, 8-prenil naringenin, ligustilid)
 • kumestani (klice lucerke i deteline, mahunarke, klice soje).

Femovita Forte je naučno formulisan prirodni dodatak ishrani koji sadrži svih pet grupa fitoestrogena za rešavanje svih neuropsiholoških i neurovegetativnih simptoma tokom menopauze – talasi vrućine (valunzi), glavobolja, depresija, razdražljivost, poteškoće u koncentraciji, itd. Njihova kombinacija sa prirodnim kalcijumom i vitaminom D pomaže u smanjenju resorpcije kostiju i povećava gustinu kostiju. Dodati fitoestrogenima, bambusova vlakna i polisaharidi reiši gljive blagotvorno deluju na kardiovaskularni sistem, jer poboljšavaju lipidni profil (smanjuju „loš“ holesterol i trigliceride i povećavaju „dobar“ holesterol), pozitivno utiču na krvni pritisak, pomažu u smanjenju težine i poboljšanju teksture kože.

 • Podaci o sojinim izoflavonima su ohrabrujući. Oni utiču na niz neurovegetativnih simptoma menopauze, a posebno na valung Blagotvorno utiču na gustinu kostiju i imaju izražen antiaterosklerotički i kardioprotektivni efekat zbog svoje sposobnosti da snize nivoe oksidovanog „lošeg“ holesterola (LDL) (Ebisava & Koshihara, 2001; Albert et al., 2002; Goodman-Gruen , 2003).
 • Ekstrakt japanskog troskota ima kardioprotektivne, antioksidativne, neuroprotektivne, antiinflamatorne, antidislipidemičke i antidijabetičke efekte. On je izvor resveratrola, koji značajno pozitivno utiče na raspoloženje i zdravlje kostiju (Schilling et al., 2014; Farzaei et al., 2018; Bahare Salehi et al., 2018).
 • Bambusova vlakna sadrže preko 95% vlakana koja su važna za peristaltiku creva i ravnotežu crevne flore. Bambus je jedan od najbogatijih prirodnih izvora silicijuma, koji može pomoći u poboljšanju elastičnosti kože kao glavna komponenta kolagena kože.
 • Ekstrakt korena kudžu poboljšava kontrolu telesne težine i poboljšava metabolizam glukoze. Kontrolisanjem akumulacije telesne težine smanjuje se taloženje masti u jetri i nivo adipocita kao i lipida u krvi. Utvrđeno je da poboljšava kognitivne funkcije kod žena u menopauzi (Hio Von Jung et al., 2017; Voo, et al., 2003).
 • Ekstrakt lanenog semena je snažniji antioksidans od vitamina E. Pozitivno utiče na nivo holesterola i poboljšava osetljivost na insulin. Lignani u njemu inhibiraju aktivnost enzima aromataze, pa mogu imati preventivni efekat na rak dojke (Lampe, 2006; Thompson et al., 2005; Pan et al., 2009).
 • Reishi gljive su bogate polisaharidima koji pokazuju širok spektar antiinflamatornih, hipoglikemijskih i imunostimulativnih efekata (Miiazaki & Nishijima, 1981; Hikino et al., 1985; Tomoda et al., 1986; Bao et al., Vachtel-200 Galor, Busvell et al., 2004; Chen et al., 2004).
 • Vitamin D se koristi u kombinaciji sa izvorima kalcijuma kao dodatak terapijama osteoporoze kod žena u postmenopauzi sa niskom gustinom kostiju i visokim rizikom od preloma. Ovo su dva od glavnih dodataka ishrani koji se preporučuju ženama nakon srednjih godina (Cole, Dennison & Cooper, 2008; Eastell et al., 2019).
 • Folna kiselina ublažava anksioznost i razdražljivost. Njen unos se preporučuje za sprečavanje simptoma depresije kod žena u menopauzi. Efikasan je u smanjenju težine, trajanja i učestalosti valunga tokom menopauze (Bani et al., 2013; Paradisi et al., 2016).

 

Preporučeno doziranje:

Uzimajte po 1 kapsulu Femovita Forte dnevno. Za optimalan efekat, preporučuje se uzimanje proizvoda najmanje 3-6 meseci. Može se uzimati neprekidno u dužem vremenskom periodu, bez prekida

Pakovanje: 30 kapsula, dovoljno za 30-dnevni unos

Proizvod nije namenjen za primenu tokom trudnoće, dojenja i kod osoba mlađih od 18 godina. Nemojte koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji navedeni sastojak. Proizvod je dodatak ishrani. Nemojte  prekoračivati preporučenu dnevnu dozu. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Držite van domašaja male dece. Nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe. Skladištenje: na suvom mestu, na temperaturi ispod 250C.

Proizvođač: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: