FEMOVITA u predmenopauzi i menopauzi

FEMOVITA je dodatak ishrani sa delikatnom kombinacijom biljnih sastojaka i odabranih vitamina koji služe kao podrška fiziološkim promenama kod žena u zrelim godinama i  simptomima koji prate menopauzu.

Poručite Online
    

Femovita je rešenje koje sve više aktivnih žena u predmenopauzi i menopauzi bira kao prirodnu alternativu hormonskoj terapiji. To je prirodni proizvod sa jedinstvenom kombinacijom od 5 izvora fitoestrogena i još 10 aktivnih sastojaka – biljnih ekstrakata i vitamina, koji uzajamno deluju za brz i maksimalan uticaj na sve simptome u predmenopauzi i menopauzi, uključujući:

 • Nesanicu
 • Talase vrućine (valunzi)
 • Vaginalnu suvoću
 • Promene raspoloženja
 • Povećanje telesne mase
 • Gubitak libida

Jedno pakovanje Femovite dovoljno je za mesec dana unosa, a dejstvo na simptome počinje do desetog dana. Proizvod se može uzimati stalno, bez negativnog uticaja na vašu telesnu masu. Dnevni unos doprinosi:

 • Ublažavanju napetosti, talasa vrućine, znojenja, osećaja vrtoglavice i lakog umora;
 • Poboljšanju raspoloženja, sna i samopouzdanja;
 • Smanjenju rizika od kardiovaskularnih komplikacija i osteoporoze.

 

Karakteristike:

 • 5 prirodnih izvora fitoestrogena
 • 15 aktivnih sastojaka
 • Prirodni proizvod
 • 1 kapsula dnevno
 • Razrađeno i proizvedeno u Nemačkoj

 

Menopauza i ti …

Svaka žena individualno prolazi kroz period predmenopauze i menopauze. Menopauza se obično javlja između 40. i 58. godine, a prosečna starosna dob je 51 godina. Međutim, u poslednje vreme je zabeležen porast tzv. prevremene menopauze, koja se javlja pre 40. godine. Razlozi za to su složeni i uključuju sve veći broj histerektomija, veštačkih oplodnji itd.

Hormonske promene, povezane sa menopauzom, uzrokuju ne samo niz neprijatnih simptoma, već i povećavaju rizik od određenih stanja, uključujući kardiovaskularne bolesti, povećanje telesne mase, osteoporozu i prekancerozne lezije (prekancerozna stanja). Ovaj rizik se povećava čak i kada je menopauza sa vrlo blaga ili asimptomatska.

Na slici je prikazan glavni spektar simptoma, koji se mogu javiti ako se ne preduzmu blagovremene mere.

Do nedavno se za kontrolu simptoma menopauze preporučivala hormonska supstituciona terapija (HST). Poslednjih godina, sistemska upotreba ove terapije kod žena u menopauzi drastično se smanjila na osnovu utvrđenih kliničkih podataka o povećanom riziku od neoplazije (najčešće dojke i jajnika), kao i povećanom riziku od tromboze i kardiovaskularnih tegoba. Svaka žena mora sama da odluči, prema odnosu koristi i rizika za svoje zdravlje, da li da počne da uzima lekove iz ove grupe ili da izabere alternativne i ne manje efikasne proizvode, koji nemaju neželjene efekte HST-a i koji su pogodni za dugotrajnu upotrebu.

Femovita sadrži 5 biljnih ekstrakata (iz soje, Reishi gljive (Ganoderma lucidum) , biljke kudžu, anđelike i hmelja), bogatih fitoestrogenima. Utvrđeno je,  da unos fitoestrogenih komponenata u kontekstu jednog zdravog načina života doprinosi:

 • Značajnijem prevazilaženju nelagodnosti i neprijatnih osećaja povezanih sa predmenopauzom i menopauzom.
 • Smanjenju rizika od pogoršanog zdravlja, koji je povezan sa predmenopauzom i menopauzom – smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti (Lissin & Cooke, 2000), neurodegenerativnih bolesti (Shi & Yew, 2006), metaboličkih bolesti (Behloul & Wu, 2013) i malignih bolesti (Cassidy, 2003; Branca & Lorenzetti, 2005; McKay & Blumberg, 2007; Rietjensetal, 2013).
 • Usporavanju procesa starenja – očuvanje kognitivnih funkcija (Bedell et al., 2012) i mladalačke kože (Thornton, 2013).

Dosadašnje studije pokazale su da fitoestrogeni imaju blagotvorno dejstvo na širok spektar fizioloških i patoloških procesa povezanih sa reprodukcijom, stanjem kože, kardiovaskularnim, nervnim i koštanim sistemima, metabolizmom i rakom.

To je prouzrokovano njihovom sposobnošću da pokazuju brojne efekte u telu – oni  nisu samo biljni ekstrakti koji su identični sa estrogenom, već mogu takođe da stimulišu sekreciju serotonina, da vežu slobodne radikale, izazivaju korisne promene u funkciji DNK, da regulišu životni ciklus ćelije i suzbijaju upale (Sirotkin & Harrath, 2014). Na taj način, fitoestrogeni mogu igrati važnu ulogu u održavanju normalnih fizioloških procesa i da se suprostavljaju mnogim problemima koji se odnose na ovu starosnu dob.  

 

„Femovita je nehormonski proizvod, koji ne dovodi do zavisnosti i ne utiče na telesnu težinu. 15 aktivnih sastojaka pomaže u ublažavanju simptoma tokom predmenopauze i menopauze. Femovita je alternativa supstitucionoj terapiji estrogenom. “

Dr Herman Egbringhof (PG Naturpharma – Nemačka)

Sastav (u 1 kapsuli):

Ekstrakt soje (40 % izoflavona) 80 mg
Mikrokapsulirano biljno ulje borača (Borago officinalis) (izvor gamalinolenske kiseline) 70 mg
Ekstrakt korena anđelike (Angelica sinensis) 20 mg
Ekstrakt gljive Reishi (Ganoderma lucidum) 15 mg
Ekstrakt korena biljke kudžu (Pueraria lobata) 30 mg
Ekstrakt hmelja 20 mg
Ekstrakt kore pamučnog drveta (Populus friemontii) 35 mg
Vlakna od bambusa 45 mg
Prašak ljuske ostriga (38 mg kalcijuma) 100 mg
Vitamin D 0,002 mg
Biotin 0,02 mg
Folna kiselina 0,15 mg
Vitamin C 35 mg
Alfa-tokoferol acetat (vitamin E) 35,67 mg
Pantotenska kiselina (vitamin B5) 2 mg

 

Pomoćne supstance: magnezijum stearat (emulgator)

 

Preporučena doza:

Uzimajte po 1 kapsulu Femovita dnevno. Za optimalan efekat, preporučuje se uzimanje proizvoda najmanje 3-6 meseci. Može se uzimati neprekidno u dužem vremenskom periodu, bez prekida.

 

Pakovanje: 30 kapsula, dovoljno za 30-dnevni unos.

 

Zračite samopouzdanjem, uverenošću i lepotom, uz brigu Femovite!

 

Nemojte  koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 6 godina. Nemojte koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji navedeni sastojak. Proizvod je dodatak ishrani. Nemojte  prekoračivati preporučenu dnevnu dozu. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Držite van domašaja male dece. Nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe. Skladištenje: na suvom mestu, na temperaturi ispod 250C.

 

Proizvođač: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Nemačka

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: