LIVURON HEPA dodatak ishrani za zaštitu jetre

Livuron Hepa je prvo rešenje za normalnu funkciju i oporavak jetre, koje kombinuje uridin monofosfat i silimarin. Proizvod je patentirani izum, inovativna kombinacija 6 važnih supstanci za zdravlje jetre, koje dopunjuju i pojačavaju svoje delovanje, podržavajući rad ovog organa i njegovu regeneraciju.

Poručite Online

Livuron Hepa je prvo rešenje za normalnu funkciju i oporavak jetre, koje kombinuje uridin monofosfat i silimarin. Proizvod je patentirani izum, inovativna kombinacija 6 važnih supstanci za zdravlje jetre, koje dopunjuju i pojačavaju svoje delovanje, podržavajući rad ovog organa i njegovu regeneraciju.

Karakteristike Livuron Hepa:

 • Trojno delovanje: funkcionalna podrška, zaštita i oporavak
 • Maksimalan broj aktivnih sastojaka za maksimalan efekat
 • Naučno dokazano delovanje sastojaka
 • Samo 1 kapsula dnevno
 • Proizvedeno u Španiji

 

Jetra: jedinstveni organ koji često tiho pati

Jetra je najveći organ, koji vrši više od 400 vitalnih funkcija u ljudskom telu. Te funkcije  uključuju: odlaganje toksina, regulaciju metabolizma minerala, endokrinu regulaciju, termoregulaciju, metabolizam ugljenih hidrata, metabolizam proteina, skladištenje glikogena, rezervoar krvi i vitamina, sintezu proteina u plazmi, proizvodnju supstanci neophodnih za varenje hrane i niz drugih procesa. Opterećena mnogobrojnim ključnim funkcijama, jetra je sklona mnogim bolestima. Oštećenje jetre može nastati kao rezultat:

 • konzumiranja alkohola
 • neuravnotežene ishrana
 • neaktivnog načina života
 • gojaznosti
 • dijabetesa
 • prekomernog hroničnog stresa
 • neumerene upotrebe lekova
 • infekcije (hepatitis)
 • industrijskih otrova

Kao što se vidi, skoro svaka odluka koja se odnosi na način života se odražava na jetru. Većina štetnih uticaja na ovaj organ je povezana sa oksidativnim stresom. Ako je dovoljno jak ili traje predugo bez da mu se suprotstavite, stres može dovesti do oštećenja ćelija jetre, kancerogenih promena i na kraju do posledica koje ugrožavaju život.

Tipični simptomi oštećenja jetre su umor, gubitak telesne težine, osećaj težine i tupi bol u desnom hipohondrijumu, žutica. Ali oštećenje jetre se pojavljuje asimptomatski češće nego što pretpostavljate. Utvrđeno je da oko 8% populacije pati od asimptomatskog oštećenja jetre (Collier, 2015), najčešće uzrokovanog alkoholnom bolešću jetre ili steatozom. Ranije studije (Bruguera, Bordas & Rodes, 1977) pronašle su histološke znake oštećenja jetre kod:

 • 75% pacijenata bez simptoma;
 • 36% pacijenata sa normalnim rezultatima analize krvi.

 

Jetra ima jedinstvene regenerativne sposobnosti, ali te sposobnosti zahtevaju  određene uslove. Posebno je važna intervencija supstanci koje se suprostavljaju štetnim faktorima. U sastavu Livuron Hepa nalazi se 6 sastojaka koji pomažu u toku i obnavljanju normalne funkcije jetre:

 •  Silimarin: standardizovani ekstrakt sikavice – jedne od najviše proučavanih biljaka za jetru  sa nizom dokazanih zdravstvenih pogodnosti. Studija potvrđuje da ovaj ekstrakt ima dvosmerni efekat na tkivo jetre, istovremeno štiteći i obnavljajući organ od oštećenja.
 • Uridin monofosfat igra važnu ulogu u sintezi RNK i u drugim fiziološkim procesima. Studije pokazuju da je on uključen u regeneraciju jetre i da pomaže bržem oporavku nakon bolesti jetre.
 • Folna kiselina učestvuje u sintezi DNK, RNK i proteina. Utiče na aktivnost gena uključenih u regeneraciju tkiva. Njen nedostatak povećava oksidativni stres na jetri. Studija na 415 pacijenata sa hepatitisom B, koji su praćeni tokom 4 godin je ustanovila da su viši nivoi folne kiseline povezani sa nižom stopom oštećenja jetre i smanjenim kancerogenim rizikom.
 • Vitamin B12: veliki deo stanovništva pati od nedostatka ovog vitamina, zbog čega je dnevni unos izuzetno važan. Vitamin B12 štiti jetru u akutnim oštećenjima – suzbija upale i značajno smanjuje aktivnost oba enzima jetre (AST i ALT) i sprečava napredovanje u cirozu.
 • Holin je esencijalni hranljivi sastojak, a jetra nosi najveću odgovornost za njegov metabolizam. Nedostatak holina može biti važan faktor koji je uključen u razvoj steatoze jetre. Studije su ustanovile da dodatni unos holina može pomoći u smanjenju masnoće jetre.
 • Vitamin E ima odlična antioksidativna svojstva. Zahvaljujući tim svojstvima a i svom delovanju kao stabilizatorsko sredstvo, on štiti ćelijske membrane.

 

Sastav (u 1 kapsuli):

Holin citrat 237,14 mg
od toga holin 83 mg
DL-alfa-tokoferil acetat 100 mg
od čega vitamin E 50 mg
Uridin monofosfat 50 mg
Suvi ekstrakt mleka od čička (od toga silimarin 90 mg) 112,5 mg
Folna kiselina 400 mcg
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 6 mcg

Pomoćne supstance: magnezijum stearat i mikrokristalna celuloza (emulgatori), maltodekstrin (stabilizator).

 

Preporučena doza:

Uzimajte po 1 kapsulu Livuron Hepa dnevno.

Trajanje primene: za optimalni efekat preporučuje se uzimanje ovog dodatka ishrani 3-6 meseci.

Pakovanje: 24 kapsule, dovoljno za 24-dnevni unos

Nemojte koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 6 godina. Nemojte koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji navedeni sastojak. Proizvod je dodatak ishrani. Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Držite van dohvata male dece. Nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe.

Skladištenje: Na suvom mestu na temperaturi ispod 250C.

Proizvođač: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: