OVORON 48 kapsula za zglobove

OVORON sadrži visokokvalitetne sastojke koji se akumuliraju u ljudskim zglobovima i podržavaju funkcionalnost zglobnog aparata. Preporučuje se takođe i kod teškog fizičkog  rada ili sportskih aktivnosti.

Poručite Online

Ovoron sadrži visokokvalitetne sastojke koji se akumuliraju u ljudskim zglobovima i podržavaju funkcionalnost zglobnog aparata. Preporučuje se takođe i kod teškog fizičkog  rada ili sportskih aktivnosti.

Korisna informacija:

Ovoron je specijalno razrađena kombinovana formula koja sadrži:

  • Ovomet: patentirani kompleks, koji se dobija iz membrane ljuske jajeta posebnom tehnologijom. Sadrži kolagene tipa I, V i X, hijaluronsku kiselinu, glukozamin i druge mukopolisaharide koji su važni za izgradnju hrskavice u zglobovima i ligamentima. Ovomet suzbija upalu i ima hranljivi efekat na mišićno-skeletni sistem.
  • Kurkumin (suvi ekstrakt biljke Curcuma longa) ima snažno antiinflamatorno dejstvo sa mehanizmom delovanja sličnim nesteroidnim antiinflamatornim lekovima (NSAIL). Razlika je u tome što se objektivni efekat javlja malo sporije, ali se može primenjivati duže vreme, jer ne iritira sluzokožu želuca, za razliku od NSAIL.
  • Indijski tamjan (Boswellia serrata) sadrži bioaktivne bosvelične kiseline, koje imaju sposobnost da blokiraju određene enzime koji učestvuju u upalnom procesu. Ovo dovodi do smanjenja otoka i bola u zglobovima i poboljšanja pokretljivosti. Za razliku od mnogih protivupalnih lekova, Indijski tamjan ne blokira sintezu glukozaminoglikana u hrskavicama, već smanjuje njihovo uništavanje i na taj način pomaže bržem oporavku hrskavice.
  • Vitamin D3 (holekalciferol) učestvuje u metabolizmu kalcijuma i fosfora i je važan za pravilnu strukturu mišićno-koštanog sistema. Hronični nedostatak ovog vitamina povećava bolove u zglobovima i rizik od razvoja ili pogoršanja osteoartritisa i drugih bolesti kostiju i zglobova. Odgovarajući dnevni unos vitamina D3 pomaže bržem smanjenju bolova i obnavljanju zglobova.
  • Hijaluronska kiselina je važan gradivni element hrskavice. Ima sposobnost vezivanja za vodu i doprinosi elastičnosti hrskavice.
  • Hondroitin sulfat učestvuje u strukturi hrskavice i doprinosi njenoj otpornosti na pritisak.

 

Sastav (u 2 kapsule):

Ovomet – prirodna membrana ljuske jajeta 200 mg
Hondroitin sulfat 200 mg
Suvi ekstrakt kurkume 100 mg
Suvi ekstrakt Indijskog tamjana 100 mg
Natrijumova so hijaluronske kiseline 50 mg
Vitamin D (holekalciferol) 10 mkg

Pomoćne supstance: silicijum dioksid (sredstvo protiv zgrudvavanja), magnezijum stearat (emulgator), maltodekstrin (stabilizator)

 

Preporučena dnevna doza: uzimajte 2 kapsule Ovorona dnevno, barem 1 sata nakon obroka.

Trajanje upotrebe: za optimalni efekat preporučuje se uzimanje proizvoda od 3-6 meseci.

Pakovanje: 48 kapsula

Sadrži jaja. Unapred kontaktirajte lekara ako ste alergični na jaja.

Nemojte koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 6 godina. Nemojte koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji navedeni sastojak. Proizvod je dodatak ishrani. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Držite van domašaja male dece. Nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe.

Skladištenje: Na suvom mestu na temperaturi ispod 250C.

Proizvođač: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: