PEAGASTRIL za normalnu funkciju creva, kod bolova u stomaku, nadimanja i gasova

Peagastril je NOVI pristup problemu funkcionalnih gastrointestinalnih oboljenja zasnovan na palmitoiletanolamidu, melatoninu i raženim mekinjama koji podržavaju normalnu funkciju creva.

Poručite Online

Peagastril je NOVI pristup problemu funkcionalnih gastrointestinalnih oboljenja zasnovan na palmitoiletanolamidu, melatoninu i raženim mekinjama koji podržavaju normalnu funkciju creva.

Sastav (u 1 kapsuli):

Palmitoiletanolamid (PEA, mikronizovani amid zasićenih masnih kiselina): 200 mg

Melatonin: 2 mg

Ražene mekinje sa 50% sadržaja vlakana: 100 mg

Preporučeno doziranje:

Uzmite 1 kapsulu Peagastrila ujutru oko 30 minuta pre obroka i 1 kapsulu uveče pre spavanja tokom 1-2 meseca. Zatim nastavite sa uzimanjem 1 kapsule pre spavanja tokom 1-3 meseca.

Ako je potrebno, doza se može ponovo povećati na 2 kapsule dnevno i produžiti trajanje primene.

Pakovanje: 15 želatinskih kapsula

 

Funkcionalne gastrointestinalne bolesti: uzroci i nemedikamentni pristupi njihovom lečenju

Funkcionalne gastrointestinalne bolesti karakterišu hronične tegobe kao što su bolovi u stomaku, nadimanje, dijareja, zatvor, otežano varenje, mučnina i druge.

Dve najčešće funkcionalne gastrointestinalne bolesti koje pogađaju između 16% i 26% svetske populacije su sindrom iritabilnog creva i funkcionalna dispepsija.

Uzroci za njihov nastanak mogu biti veoma raznovrsni i uključuju stres, anksioznost, konzumaciju određenih namirnica, genetsku predispoziciju i drugo. Nove studije pokazuju prisustvo blage hronične upale u crevima izazvane aktivacijom određenih imunih ćelija kao što su npr. mastociti.

Palmitoiletanolamid (PEA) je supstanca koja se normalno formira u telu kada su njegove ćelije ili tkiva izloženi štetnim efektima, stresu ili traumi. Pokazalo se da PEA inhibira oslobađanje inflamatornih medijatora iz mastocita tako što ih pretvara iz aktivnih ćelija u ćelije u mirovanju. Dakle, PEA smanjuje upalu u crevima i ima analgetički efekat.

Melatonin je poznat kao takozvani „unutrašnji sat“ kod ljudi jer reguliše san i imunološku funkciju. Pored toga, melatonin je moćan antioksidans koji hvata i neutrališe slobodne radikale koji nastaju u blagoj hroničnoj upali, koja je uključena u niz bolesti, uključujući sindrom iritabilnog creva i funkcionalnu dispepsiju.

Činjenica da je koncentracija melatonina u gastrointestinalnom traktu između 10 i 100 puta veća nego u krvi, pokazuje da melatonin igra važnu ulogu u sistemu za varenje regulacijom gastrointestinalnog motiliteta, ispoljava lokalno antiinflamatorno dejstvo i smanjuje osetljivost creva. Sve ovo dovodi do ublažavanja bolova u stomaku i nadimanja, a uz to poboljšava san i raspoloženje.

Ražene mekinje bogate vlaknima regulišu motilitet creva i pomažu u uklanjanju toksina i štetnih materija iz gastrointestinalnog trakta.

Važne napomene: Koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen. Nije za parenteralnu upotrebu. Nemojte prekoračivati preporučenu dozu. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

 

DIJETETSKI PROIZVOD. HRANA ZA POSEBNE MEDICINSKE NAMENE.

Proizvođač: Plantapol , C/G 18, Pol.Malpica – Alfinden, La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

 

 

 

Kategorija: