CICATRIDINA mast za nos

Cicatridina mast za nos je medicinsko sredstvo zasnovano na hijaluronskoj kiselini, ulju slatkog badema, biljnim uljanim ekstraktima i vitaminu E. Ona ima brz hidratantni i omekšavajući efekat i pomaže u održavanju hidratacije nosne sluzokože u suvom i nadraženom stanju ili kod pojave krusti u nosu.

Poručite Online

Cicatridina mast za nos je medicinsko sredstvo zasnovano na hijaluronskoj kiselini, ulju slatkog badema, biljnim uljanim ekstraktima i vitaminu E. Ona ima brz hidratantni i omekšavajući efekat i pomaže u održavanju hidratacije nosne sluzokože u suvom i nadraženom stanju ili kod pojave krusti u nosu:
• Kod specifičnih uslova okoline;
• U slučaju farmakoloških tretmana;
• Kod pacijenata sa rinitisom i / ili sinuzitisom.

Mast za nos Cicatridina se može koristiti takođe i kao dodatno sredstvo koje pomaže prirodnoj ponovnoj epitelizaciji i oporavku nosne sluzokože nakon hirurške operacije, površinskih lezija i krvarenja iz nosa (epistaksa). Mast ima zaštitno i hidratantno dejstvo, što sprečava stvaranje krusti u nosu. Primenjuje se i u slučajevima suvoće i iritacije u predelu oko nosa (perinazalno područje).

Hijaluronska kiselina prijanja na nosnu sluzokožu, formirajući film koji štiti od spoljnih faktora i patogena. Natrijumova so hijaluronske kiseline hidrira tkivo i pomaže prirodnom procesu njegovog oporavka, zadržavanjem fiziološki dostupne vode.

Pored toga, zahvaljujući prisustvu masnih biljnih ekstrakata i ulja slatkog badema, Cicatridina mast za nos ima lubrikantni i omekšavajući efekat, koji umiruje suvu i nadraženu sluzokožu.

Sastav:
Natrijumova so hijaluronske kiseline, azijska centela, neven, aloja vera, ulje slatkog badema, BHT, vitamin E acetat, propilen glikol, beli vazelin, tečni parafin, ricinusovo ulje, karnauba vosak, benzalkonijum-hlorid.

Način korišćenja:
Odrasle osobe i deca starija od 3 godine: Naneti dva ili tri puta dnevno ili prema preporuci vašeg lekara.
Pre svake upotrebe obavezno operite ruke. Dozirajte dovoljnu količinu masti na prst u zavisnosti od veličine problematinog područja i lagano nanesite tanak sloj u nozdrve i / ili na perinazalnoj regiji.
Cicatridina mast za nos može da se koristi u bilo koje doba dana. Trajanje upotrebe zavisi od razvoja simptoma.

Pakovanje: 15 g

Neželjeni efekti:
Upotreba svih proizvoda za lokalnu primenu, naročito ako je upotreba dugotrajna, može prouzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prekinite lečenje i obratite se lekaru, kako bi Vam propisao odgovarajuću terapiju. Ako primetite neželjene efekte, obavestite o tome svog lekara ili farmaceuta.

Kontraindikacije i upozorenja:
Nemojte koristiti u slučaju individualne preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda.

Trudnoća i dojenje
U takvim okolnostima preporučuje se da kontaktirate vašeg lekara.

Interakcija sa drugim proizvodima
Preporučuje se da kontaktirate vašeg lekara pre upotrebe proizvoda u kombinaciji sa drugim medicinskim proizvodima ili lekovima za nazalnu upotrebu.

Nemojte koristiti kod dece mlađe od 3 godine. Lečenje dece treba izvoditi pod nadzorom odraslih osoba. Držati van domašaja dece. Izbegavati kontakt sa očima. Nemojte gutati!

MEDICINSKO SREDSTVO CE1282

Proizvođač: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell’Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italija
Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

 

Kategorija: