IALOCLEAN rastvor za inhalaciju

IALOCLEAN je sterilni rastvor za inhalaciju sa hijaluronskom kiselinom, namenjen za tretman bolesti respiratornog trakta.

Poručite Online

Ialoclean je sterilni rastvor za inhalaciju sa hijaluronskom kiselinom velike molekulske težine, dobijen na biotehnološki način, isključujući upotrebu GMO-a i životinjskih proteina.

Hijaluronska kiselina ima zaštitni i barijerni efekat na upaljenu i inficiranu sluzokožu nazofaringsa. Ona se lepi za površinu sluzokože, zadržavajući raspoloživu vodu, formira zaštitni film koji donosi olakšanje nadraženom tkivu. Barijerni efekat omogućava održavanje integriteta sluzokože, štiteći je od štetnih faktora okoline i patogena.

Ialoclean rastvor za inhalaciju je indikovan za tretman bolesti respiratornog trakta, uključujući:

 • tonzilitis
 • laringitis
 • faringitis
 • rinitis
 • traheo-bronhitis ili bronhitis (kako akutni tako i i hronični)
 • promuklost
 • zapaljenje glasnih žica sa ili bez disfonije
 • nadražujući kašalj nakon virusnih bolesti ili izazvan zagađivačima životne sredine
 • sindrome gripa ili prehlade, uporan kašalj
 • nakon operacija uha, nosa i grla
 • posledice ekstraezofagealnih manifestacija gastroezofagealnog refluksa u gornjim disajnim putevima (disfagija, hronični laringitis ili faringitis, afonija, uporni kašalj).

Lubrikantni i emolijentni efekat Ialoclean rastvora za inhalaciju omogućava ublažavanje svih simptoma koji su  povezani sa upalom, odnosno:

 • kašalj
 • otežano gutanje
 • osećaj stranog tela u grlu
 • suvoća

Sastav: Natrijumova so hijaluronske kiseline, ekstrakt kamilice, EDTA, N-acetilcistein, natrijum hlorid, natrijum hidroksid, natrijum fosfat monobazni dihidrat, natrijum fosfat dvobazni heptahidrat, voda.

Preporučena doza:

 • Za odrasle osobe i decu stariju od 6 godina: Dva puta dnevno po jedan jednodozni kontejner Ialoclean-a, svaki razblažen sa 2 ml fiziološkog rastvora.
 • Za decu između 2 i 6 godina: Polovina jednodoznog kontejnera, razblažen sa 1 ml fiziološkog rastvora, dva puta dnevno. Kontejner ima podeljak, koja odgovara polovini doze.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Rastvor treba primenjivati pomoću uređaja za raspršivanje – inhalator (samo sa inhalatorom sa piston kompresorom, a ne ultrazvučnim).

Način upotrebe:

Operite ruke pre upotrebe.

 1. Presavijte jednodozni kontejner u oba smera i odvojite ga od trake na mestu gde je pričvršćen.
 2. Pažljivo protresite jednodozni kontejner pre upotrebe.
 3. Otvorite jednodozni kontejner odvrtanjem kapice.
 4. Prespite naznačenu količinu rastvora umerenim pritiskom na zidove jednodoznog kontejnera u ampulu inhalatora.
 5. Kada koristite polovinu doze, kontejner se može ponovo zatvoriti zavrtanjem kapice. Ponovo zatvoreni jednodozni kontejner treba čuvati na temperaturi između 2°C i 8°C (u frižideru), a preostalu količinu iskoristiti u roku od 24 sata nakon prvog otvaranja.

Ialoclean se može koristiti u bilo koje doba dana bez ikakvih vremenskih ograničenja. Trajanje upotrebe zavisi od razvoja simptoma. Ako je potrebno, proizvod se može koristiti u dužem periodu.

Za inhalaciju Ialoclean rastvora koristiti samo kompresorski inhalator. Ultrazvučni ili MESH inhalatori nisu odgovarajući za ovu svrhu.

Pakovanje: 5 kontejnera po 2 ml

Kontraindikacije:

Upotreba Ialoclean rastvora za inhalaciju je kontraindikovana kod dece mlađe od 2 godine.  Ne koristiti u slučaju individualne preosetljivosti na bilo koju navedenu komponentu proizvoda.

Trudnoća i dojenje: U takvim okolnostima preporučuje se da kontaktirate lekara.

Interakcije sa drugim proizvodima: Nisu poznate interakcije sa drugim proizvodima. Moguće je koristiti preparat u kombinaciji sa drugim medicinskim proizvodima ili lekovima nakon preporuke lekara.

Neželjeni efekti:

Upotreba svih lokalnih proizvoda, naročito ako je dugotrajna, može prouzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prekinite lečenje i odmah se obratite lekaru da biste započeli odgovarajuću terapiju. Ako primetite bilo kakve neželjene efekte, kontaktirajte lekara ili farmaceuta.

Čuvati van domašaja dece. Izbegavati kontakt sa očima. NEMOJTE GUTATI. Prisustvo mirisa sumpora ne ukazuje na promene u proizvodu, ali je tipično za komponente formule.

Rok upotrebe, skladištenje i uništavanje:

Rok upotrebe važi za proizvod u slučaju ako je pakovanje neoštećeno i pravilno uskladišteno. Nemojte koristiti proizvod nakon isteka roka upotrebe ili ako je pakovanje otvoreno ili oštećeno. Jednodozne kontejnere treba čuvati u zaštitnom pakovanju, dalje od svetlosti i toplote. U slučaju ako koristite polovinu doze, zatvoreni jednodozni kontejner treba čuvati na temperaturi između 2°C i 8°C (u frižideru), a preostalu količinu treba iskoristiti u roku od 24 sata od prvog otvaranja.

MEDICINSKO SREDSTVO CE 0373

 

Proizvođač: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell’Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: Oznaka: