CICATRIDINA vaginalete protiv vaginalne suvoće, peckanja i nelagodnosti

CICATRIDINA VAGINALETE sa hijaluronskom kiselinom predstavljaju potpunu negu za vaše intimno zdravlje u slučaju osećaja vaginalne suvoće, peckanja, svraba i nelagodnosti u osetljivom delu vagine. Proizvod je formulisan da bi sačuvao i obnovio zdravlje i vlagu vagine. Cicatridina vaginalete su najuspešniji proizvod kompanije „Farma Derma“ iz Italije – vodeće kompanije na evropskom tržištu za ginekološke proizvode.

Poručite Online

Cicatridina vaginalete sa hijaluronskom kiselinom predstavljaju potpunu negu za vaše intimno zdravlje u slučaju osećaja vaginalne suvoće, peckanja, svraba i nelagodnosti u osetljivom delu vagine. Proizvod je formulisan da bi sačuvao i obnovio zdravlje i vlažnost vagine. Cicatridina vaginalete su najuspešniji proizvod kompanije „Farma Derma“ iz Italije – vodeće kompanije na evropskom tržištu za ginekološke proizvode.

Indikacije:

 • kod osećaja vaginalne suvoće, peckanja, svraba i nelagode
 • za uspešne seksualne odnose bez bilo kakvih problema
 • u svim uslovima koji narušavaju normalan ekosistem vagine
 • tokom menopauze i postmenopauze
 • za zarastanje nakon porođaja
 • u terapiji zračenjem, koja se koristi u lečenju grlića materice i endometrijuma

Cicatridina vaginalete imaju  jedinstven patentirani sastav i trostruki mehanizam delovanja:

 1. Vlaži vaginu
 2. Štiti od infekcija
 3. Vraća oštećenu funkciju vaginalne sluzokože i zida vagine

 

Prirodna zaštita vagine

Cicatridina vaginalete su siguran i neškodljiv proizvod koji se vrlo brzo rastvara i obavija novim slojem ceo zid vagine, istovremeno vlažeći i štiteći od različitih infekcija.

Proizvod sadrži optimalnu količinu hijaluronske kiseline. Dovoljna količina hijaluronske kiseline je uslov za započinjanje procesa oporavka i zarastanja vaginalnog zida. Hijaluronska kiselina inicira formiranje svih slojeva vaginalne sluzokože, osiguravajući održavanje normalnih fizioloških parametara.

Hijaluronska kiselina je najhidrofilniji molekul u ljudskom telu (lako se vezuje za vodu), što znači da je u stanju da privuče ogromnu količinu vode. To omogućava vaginalnom zidu da održava konstantnu vlažnost, čime se rešavaju problemi kao što su peckanje, svrab i nelagodnost prilikom mokrenja.

Ovde se hijaluronska kiselina kombinuje sa prirodnim sastojcima (ulja nevena, azijska centela, aloja vera i čajevac) sa izraženim antiinflamatornim efektom kako bi se osiguralo umirujuće vaginalno okruženje, bez upale i iritacije.

Da biste pomogli svom seksualnom životu

Intimna higijena je sastavni deo brige o seksualnom zdravlju. Lubrikacija se preporučuje za polne odnose, jer trenje i oštećenje sluzokože predstavlja „ulazna vrata“ za mikroorganizme, koji uzrokuju infekcije – kako kod žene, tako i kod njenog partnera.

Proizvod se može kombinovati sa drugim lubrikantima, koji se koriste tokom polnog odnosa.

Profilaktička upotreba

Profilaktička upotreba Cicatridina vaginaleta značajno povećava zaštitu od infekcija i osigurava zdravo intimno okruženje. Njihova upotreba održava normalan ekosistem vagine.

Za efikasniju zaštitu od infekcija koristite nakon bazena, plaže, fitnesa, nakon upotrebe tampona, higijenskih uložaka itd.

Pažnja! Leto je sezona odmora na moru. Kombinacija izlaganja suncu, kontakta sa nečistom vodom (more, bazen) i drugim sredinama doprinosi povećanom riziku od razvoja bakterijske vaginoze.

U periodu predmenopauze i menopauze

Ulazak u menopauzu ni na koji način ne znači da žena treba da izgubi udobnost zdrave, kvalitetne i seksualno aktivne žene. Da bi to postigla, savremenoj ženi je potrebna briga za zdravlje njene vagine.

Upotreba poboljšava vlažnost, uklanja nelagodnost i podržava snagu i elastičnost vaginalnog zida.

 

Sastav ( u 1 vaginaleti):

Natrijumova so hijaluronske kiseline 5 mg
Azijska centela, uljani ekstrakt 60 mg
Neven, uljani ekstrakt 60 mg
Aloe vera, uljani ekstrakt 60 mg
Čajno drvo, esencijalno ulje 2 mg

 

Hijaluronska kiselina je glavni faktor u procesu izgradnje zdravog tkiva. Stvara zaštitni sloj koji štiti vaginu od patogenih mikroorganizama. Ekstrakti azijske centele, nevena, aloje vere i čajnog drveta su jedinstvena patentirana kombinacija posebno odabranih prirodnih ekstrakata, koji imaju izraženo vazodilatacijsko, antiinflamatorno, antifungalno, antivirusno i umirujuće dejstvo.

 

Način korišćenja:

 1. Za profilaktičku upotrebu: koristite Cicatridina vaginalete 1 put uveče tokom 10 dana, najmanje 2 puta godišnje.
 2. Kod bolova, suvoće i nelagodnosti tokom polnog odnosa: stavite vaginaletu u vaginu pola sata pre seksualnog odnosa. Brzo će se rastvoriti, vlažiti vaginu i pružiti puno zadovoljstvo bez ikakvih problema.
 3. U periodu predmenopauze i menopauze: koristite svaki dan po 1 vaginaletu uveče tokom prvih 10 dana (1 pakovanje), zatim svaki drugi dan po 1 vaginaletu u narednih 20 dana (1 pakovanje). Delovanje će se nastaviti narednih 1-2 meseca, nakon čega ćete verovatno zavisno od vašeg individualnog estrogenskog profila, morati ponovo da ih koristite.

Pakovanje: 10 vaginaleta

Neželjeni efekti i interakcije sa drugim lekovima:

Do danas nisu primećeni neželjeni efekti prilikom korišćenja proizvoda, kao ni interakcije sa drugim proizvodima.

Ne preporučuje se u slučaju individualne preosetljivosti na neku od komponenti proizvoda.

Tokom trudnoće i dojenja. Sigurnost upotrebe tokom trudnoće i dojenja nije dokazana. U takvim okolnostima preporučuje se da se obratite Vašem lekaru.

Upotreba proizvoda za lokalnu primenu, naročito tokom dužeg vremenskog perioda, može prouzrokovati senzibilizaciju. Ako se to dogodi, prekinite lečenje i obratite se lekaru, kako bi propisao odgovarajuću terapiju. Ako se pojavi bilo koja od neželjenih reakcija, obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Proizvod uvek držite van dohvata dece. Izbegavati kontakt sa očima. Nemojte gutati.

Cikatridina vaginalete se preporučuju od strane vodećih specijalista u Evropi za širok spektar ginekoloških indikacija, o kojima možete saznati više od vašeg akušera – ginekologa.

MEDICINSKO SREDSTVO CE0373

Proizvođač: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell’Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: