URIMIL FORTE zagrevajući flasteri sa arnikom, đavoljom kandžom i magnezijumom 7 kom.

Flasteri URIMIL FORTE su najnoviji predstavnici brenda Urimil – naučno formulisanih proizvoda, preporučenih od specijalista za neuropatski bol. Ovo je proizvod za lokalnu upotrebu, koji se može koristiti kako u akutnim tako i u hroničnim stanjima, koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive.

Poručite Online

   

Flasteri Urimil Forte su najnoviji predstavnici brenda Urimil – naučno formulisanih proizvoda, preporučenih od specijalista za neuropatski bol. Ovo je proizvod za lokalnu upotrebu, koji se može koristiti kako u akutnim tako i u hroničnim stanjima, koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive.

Flasteri Urimil Forte su napravljeni od netkanog materijala sa biokompatibilnom, udobnom i neiritirajućom površinom, natopljenom sinergističkom kombinacijom od 5 aktivnih sastojaka:

 • Uridin monofosfat
 • Ekstrakt arnike (Arnica montana)
 • Ekstrakt đavolje kandže (Harpagophytum procumbens)
 • Metilsulfonilmetan (MSM)
 • Magnezijum (magnezijum hlorid)

Proizvod ima tehnologiju koja omogućava postepeno oslobađanje sadržanih aktivnih sastojaka u toku 24 sata, a koji su usmereni ka:

 • smanjenju upale
 • podsticanju cirkulacije krvi i procesa oporavka
 • pružanju efekta zagrevanja i poboljšanja udobnosti u pogođenom području

Flasteri Urimil Forte Neuro se mogu koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa Urimil Gelom. U slučaju kombinacije oba proizvoda uzajamno dopunjuju i pojačavaju svoj efekat – dobija se sinergija trenutnog delovanja gela i dugotrajnog efekta flastera.

Velika dimenzija flastera, 8 x 14 cm čini ga pogodnim za lepljenje na velikim površinama tela, poput krsta i leđa, a ako trebate tretirati manju površinu, flaster se može prepoloviti.

* Slike su samo u ilustrativne svrhe radi prikaza veličine flastera Urimil Forte. Njihova stvarna boja je providno bela, a površina koju pokriva flaster se može razlikovati u zavisnosti od veličine vašeg tela.

Karakteristike:

 • Lokalna primena
 • Dugotrajno dejstvo u toku 24 sata
 • Prirodni sastojci
 • Kombinacija 5 ispitanih aktivnih supstanci sa komplementarnim dejstvom
 • Brz i dugotrajan efekat zagrevanja
 • Diskretan, ne vidi se ispod odeće
 • Fleksibilan i nemastan, lako se postavlja
 • Lagane i prijatne arome
 • Udoban, biokompatibilan sa kožom
 • Velike dimenzije 8 x 14 cm, sa mogućnošću da se prepolovi u slučaju postavljanja na manju površinu tela
 • Proizvedeno u Holandiji

Sastav:

Acrylates Copolymer, Arnica Montana Flower Extract, Harpagophytum Procumbens Root Extract, Vanillyl Buthyl Ether, Disodium Uridine Phosphate, Dimethyl Sulfone, Sodium Chloride, Magnesium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

5 aktivnih sastojaka sa sinergističkim dejstvom

Uridin je nukleotid (gradivni element nukleinskih kiselina kao što su DNK i RNK) koji se, nakon lokalne primene, apsorbuje kroz kožu i rezultira obnovom nervne strukture i funkcije nerava (Hartinger et. al., 2012). Uridin učestvuje u sintezi RNK, proteina i fosfolipida, koji su ključni za izgradnju ćelijskih membrana i nervnih omotača. Stimuliše reprodukciju nervnih ćelija i stvaranje novih nervnih završetaka (Manhães et. al., 2017). Farmakološke studije pokazuju da uridin ubrzava i podržava nervno-mišićni oporavak i inhibiše sprovođenje bola u kičmenoj moždini.

Arnika (Arnica montana) je biljka iz porodice suncokreta koja raste uglavnom u Sibiru, centralnoj Evropi, Kanadi i Južnoj Americi. Glavni aktivni sastojci u ekstraktu arnike su tzv. seskviterpenski laktoni. Najvažniji od njih je helenalin, koji deluje protivupalno (Lyss et. al., 1998), hladi i poseduje analgetska svojstva. U lokalnoj primeni ekstrakt arnike se koristi za lečenje artroze, reumatoidnog artritisa, smirivanje bolova u mišićima, zarastanje modrica, uganuća i rana.

Đavolja kandža (Harpagophytum procumbens) je višegodišnja biljka koja se može naći samo u južnoj Africi i iz tog razloga se naziva i afrički geranijum. Njegovi aktivni sastojci u ekstraktu imaju snažno protivupalno i analgetsko dejstvo, a lokalna primena dovodi do poboljšane pokretljivosti i kvaliteta života kod pacijenata sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom, tendinitisom i bolovima u krstima (Wegener, 2000; Denner, 2007).

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko sumporno jedinjenje, prirodni izvor sumpora za telo. MSM ima visoku sposobnost da prolazi kroz ćelijske membrane i utiče na različite ćelije i tkiva. U lokalnoj primeni zaglađuje i omekšava kožu, povećava energiju, cirkulaciju i metabolizam i ubrzava zarastanje rana. Deluje antioksidativno i protivupalno (Butawan et. al., 2017), što ima važnu ulogu kod pacijenata sa osteoartritisom. MSM je efikasan kod  bolova u mišićima nakon vežbanja, kao izvor sumpora za vezivno tkivo i sprečavanje lokalne upale, kao posledice mikrotrauma.

Magnezijum (Mg) opušta mišiće i smanjuje bol blokirajući NMDA-receptore u nervnim ćelijama. Primenjen lokalno, on prolazi kroz kožu i povećava nivo magnezijuma u ​​telu, što zavisi od koncentracije primenjenog preparata i dužine izlaganja nakon nanošenja (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). On je kofaktor u preko 300 enzimskih reakcija u organizmu i važan je za kontrakciju mišića, nervnu signalizaciju i nervno-mišićnu provodljivost. Iz tog razloga magnezijum je izuzetno važan u lečenju bolesti perifernog nervnog sistema i mišićno-skeletnog sistema, tako što značajno ublažava simptome kao što su bol, trnjenje i peckanje (Na et. al., 2011).

 

Način korišćenja:

 1. Pre postavljanja Urimil Forte flastera prvo dobro operite ruke sapunom i vodom. Očistite kožu da biste uklonili bilo kakve nečistoće, losione ili ulja i osušite kožu peškirom.
 2. Uklonite zaštitni sloj flastera i lepljivu stranu stavite na kožu. Prstima proverite da li je flaster čvrsto nalepljen na kožu. Ne sme biti neravnina ili nabora.
 3. Nakon aplikacije, proverite da li je vrećica zatvorena, da biste sačuvali preostale flastere.

Koristite jedan Urimil Forte flaster dnevno.

Flasteri su nemasni i lako se postavljaju. Savitljivi su i nisu vidljivi ispod odeće. Miris je prijatan i blag.

Pakovanje: 7 flastera dimenzije 14 x 8 cm

Upozorenje: Nemojte koristiti u slučaju alergije na bilo koji sastojak. / Samo za spoljašnju upotrebu. / Izbegavati kontakt sa očima. / Nemojte stavljati na otvorene rane ili oštećenu kožu. / Prekinite upotrebu u slučaju preosetljivosti ili iritacije. / Čuvati van domašaja dece.

 

Proizvođač: PK Benelux BV Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, Holandija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: Oznaka: