URIMIL GEL za masažu sa arnikom, đavoljom kandžom i magnezijumom 50 ml

Urimil gel je NOVI dodatak brendu URIMIL, koji preporučuju specijalisti protiv neuropatskog bola. To je lokalno sredstvo, pogodno za upotrebu kod hroničnih i akutnih stanja koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive.

Poručite Online

   

Urimil gel je NOVI dodatak brendu URIMIL, koji preporučuju specijalisti protiv neuropatskog bola. To je lokalno sredstvo, pogodno za upotrebu kod hroničnih i akutnih stanja koja pogađaju nerve, mišiće, zglobove i tetive. Brz i dugotrajan efekat Urimil gela je rezultat dejstva 5 komplementarnih aktivnih sastojaka, koji su usmereni ka:

 • smanjenju upale
 • podsticanju cirkulacije krvi i otuda – procesu oporavka
 • pružanju efekta zagrevanja i poboljšanju udobnosti u povređenom području

Može se koristiti kao dodatak kod širokog spektra stanja, kao što su:

 • bolovi u krstima i leđima
 • reumatoidni artritis
 • sportske povrede i povrede u domaćinstvu
 • bol izazvan artritičnim promenama u zglobovima
 • ukočenost
 • upala mišića

Nakon aplikacije, Urimil gel počinje da deluje odmah i direktno na mestu nanošenja, pružajući prijatan efekat zagrevanja. Ne ostavlja masne mrlje.

Sastav:

 • Uridin monofosfat (UMP)
 • Ekstrakt arnike (Arnica montana)
 • Ekstrakt đavolje kandže (Harpagophytum procumbens)
 • Metilsulfonilmetan (MSM)
 • Magnezijum (magnezijum hlorid)

5 aktivnih sastojaka sa sinergističkim dejstvom

Uridin monofosfat (UMP). Lokalno primenjeni uridin se apsorbuje kroz kožu, što dovodi do obnavljanja nervne strukture i funkcije nerava (Hartinger et. al., 2012). Uridin učestvuje u sintezi RNK, proteina i fosfolipida, koji su ključni za izgradnju ćelijskih membrana i membrana nervnih ćelija. Stimuliše reprodukciju nervnih ćelija i stvaranje novih nervnih završetaka (Manhães et. al., 2017). Farmakološke studije pokazuju da uridin ubrzava i podržava nervno-mišićni oporavak i inhibiše provođenje bolova u kičmenoj moždini.

Arnika (Arnica montana) je biljka iz porodice suncokreta koja raste uglavnom u Sibiru, centralnoj Evropi, Kanadi i Južnoj Americi. Glavni aktivni sastojci u ekstraktu arnike su tzv. seskviterpenski laktoni. Najvažniji od njih je helenalin, koji deluje protivupalno (Lyss et. al., 1998), hladi i poseduje analgetska svojstva. U lokalnoj primeni ekstrakt Arnike se koristi za lečenje artroze, reumatoidnog artritisa, smirivanje bolova u mišićima, zarastanje modrica, uganuća i rana.

Đavolja kandža (Harpagophytum procumbens) je višegodišnja biljka koja se može naći samo u južnoj Africi i iz tog razloga se naziva i afrički geranijum. Njegovi aktivni sastojci u ekstraktu imaju snažno antiinflamatorno i analgetsko dejstvo, a lokalna primena dovodi do poboljšane pokretljivosti i kvaliteta života kod pacijenata sa osteoartritisom, reumatoidnim artritisom, tendinitisom i bolovima u krstima (Wegener, 2000; Denner, 2007).

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko sumporno jedinjenje, prirodni izvor sumpora za telo. MSM ima visoku sposobnost da prolazi kroz ćelijske membrane i utiče na različite ćelije i tkiva. U lokalnoj primeni zaglađuje i omekšava kožu, povećava energiju, cirkulaciju i metabolizam i ubrzava zarastanje rana. Deluje antioksidativno i protivupalno (Butawan et. al., 2017), što ima važnu ulogu kod pacijenata sa osteoartritisom. MSM je efikasan kod  bolova u mišićima nakon vežbanja, kao izvor sumpora za vezivno tkivo i sprečavanje lokalne upale, kao posledice mikrotrauma.

Magnezijum (Mg) opušta mišiće i smanjuje bol blokirajući NMDA-receptore u nervnim ćelijama. Primenjen lokalno, on prolazi kroz kožu i povećava nivo magnezijuma u ​​telu, a ti isti nivoi zavise od koncentracije primenjenog preparata i vremena korišćenja (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). On je kofaktor u preko 300 enzimskih reakcija u organizmu i je važan za kontrakciju mišića, nervnu signalizaciju i nervno-mišićnu provodljivost. Iz tog razloga magnezijum je izuzetno važan u lečenju bolesti perifernog nervnog sistema i mišićno-skeletnog sistema, tako što značajno ublažava simptome kao što su bol, trnjenje i peckanje (Na et. al., 2011).

 

Način primene:

Utrljajte gel Urimil nežnim masažnim pokretima u povređeno područje sve dok ga koža u potpunosti ne upije. Nanesite na čistu kožu i za maksimalan efekat nemojte kvasiti ciljano područje najmanje 3 sata nakon nanošenja. Brzina efekta može se razlikovati od osobe do osobe. Nanesite dva puta dnevno.

Pakovanje: 50 ml

Kontraindikacije: Nemojte koristiti tokom trudnoće i dojenja, nemojte gutati, nemojte koristiti na otvorenim ranama i sluzokoži, kao i u slučaju alergije na bilo koji navedeni  sastojak.

 

Proizvođač: PK Benelux BV Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, Holandija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: Oznaka: