PEANIL FORTE brži i moćniji u kontroli akutnog i hroničnog bola

PEANIL FORTE je novi proizvod razvijen na bazi palmitoiletanolamida (PEA). Predstavlja unapređenu formulaciju već dokazano efikasnog Peanila, sada sa još više PEA i sa dodatkom nervonske kiseline, ekstrakta kore vrbe i B-vitamina.

Poručite Online

 

Peanil Forte je novi proizvod razvijen na bazi palmitoiletanolamida (PEA). Predstavlja unapređenu formulaciju već dokazano efikasnog Peanila, sada sa još više PEA i sa dodatkom nervonske kiseline, ekstrakta kore vrbe i B-vitamina.

Jedinstvena formulacija Peanil Forte doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, normalnom toku metabolizma i proizvodnje energije u telu, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i smanjenju osećaja umora.

Za razliku od nesteroidnih antiinflamatornih lekova koji se obično koriste u terapiji bola, efekat Peanil Forte se manifestuje tokom vremena i dugotrajan je (njegovi aktivni sastojci deluju akumulativno). Sa druge strane, njegova upotreba ne predstavlja ozbiljne rizike po zdravlje kao što su: ulcerogenost (razvoj čira na želucu), nefrotoksičnost (oštećenje bubrega) i bronhospastičnost (konstrikcija bronhijalnih zidova koja dovodi do kratkog daha).

Karakteristike:

  • Kompleksna formulacija za zdravlje nervnog i imunog sistema zasnovana na palmitoiletanolamidu
  • Nova, poboljšana i jača formulacija
  • Odlična podnošljivost i bezbednosni profil u poređenju sa NSAIL
  • Dugotrajan efekat
  • Ne dovodi do navikavanja i ne izaziva iritaciju gastrointestinalnog trakta

 

Aktivni sastojci u 1 kapsuli Količina
Palmitoiletanolamid (PEA) – ultramikronizovani amid zasićene masne kiseline 425 mg
Ekstrakt kore vrbe 50 mg
Vitamin C 25 mg
Nervonska kiselina 10 mg
Vitamin B6 4 mg
Vitamin B2 3 mg
Vitamin B1 2 mg
Folna kiselina 10 μg
Vitamin D 5 μg
Vitamin B12 5 μg

 

Preporučeno doziranje:

U slučaju umerenog do jakog bola: 1 kapsula ujutru i 1 kapsula uveče na prazan stomak, tj. 30 minuta pre obroka ili 2 sata posle obroka, tokom 15 do 30 dana. Nakon ovog perioda nastaviti sa uzimanjem 1 kapsule ujutru na prazan stomak.

U slučaju blagog do umerenog bola: 1 kapsula ujutru na prazan stomak.

Pakovanje: 30 kapsula

 

Palmitoiletanolamid (PEA)

Palmitoiletanolamid (PEA) je endogena supstanca sa antiinflamatornim i neuroprotektivnim efektima širokog spektra. PEA se prirodno nalazi u ekstraktima lipida žumanca, puteru od kikirikija i sojinom lecitinu. U telu se sintetiše kao rezultat oštećenja ili upale. Iz tog razloga je klasifikovan kao autokoid (lokalni hormon), koji se sintetiše, deluje i razgrađuje lokalno.

PEA ispoljava protivupalno, analgetsko i neuroprotektivno delovanje dokazano u više od 30 kliničkih ispitivanja sa preko 6000 pacijenata.

Peanil Forte sadrži ultramikronizovani PEA. Ultramikronizacijom se postiže veličina čestica od 0,8-6 μm čime se povećava bioraspoloživost PEA i postiže bolji farmakološki efekat u odnosu na mikronizovane i nemikronizovane forme, što dokazuju i brojne sprovedene studije. Zahvaljujući maksimalnoj bioraspoloživosti PEA ispoljava brže i bolje dejstvo čak i kod jakog bola.

 

Nervonska kiselina

Nervonska kiselina je omega-9 dugolančana masna kiselina koja se nalazi u visokim koncentracijama u beloj masi mozga i u perifernom nervnom tkivu. Glavna uloga joj je da stimuliše mijelinizaciju i funkciju neurona.

Usled nedovoljne koncentracije nervonske kiseline na neuronu se formira tanji mijelinski omotač. Zbog toga koncentracija nervonske kiseline može biti marker neurodegenerativnih bolesti, a njen unos može poboljšati funkciju nervnog tkiva.

Zaključak brojnih kliničkih studija je da je primena nervonske kiseline u stanjima praćenim hroničnom inflamacijom dobra terapijska strategija za regeneraciju neurona.

 

Ekstrakt kore vrbe

Kora vrbe se u tradicionalnoj medicini koristi više od 2000 godina kao prirodni lek za bolove kod artritisa, reumatizma i visoke temperature. Kora vrbe sadrži glikozid salicin. Salicin se u telu metaboliše u salicilnu kiselinu – prirodnu alternativu aspirinu (acetilsalicilna kiselina) koja ne iritira sluzokožu želuca.

 

Napomene i upozorenja:

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane i zdravog načina života. Držati van domašaja male dece. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen osobama ispod 18 godina, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda. Ne koristiti istovremeno sa drugim proizvodima koji sadrže vitamin D. Osobe koje koriste lekove pre upotrebe treba da se konsultuju sa lekarom.

 

Uslovi skladištenja: Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

 

Proizvođač: Plantаpol, C/G 18, Pol. Malpica – Alfinden, La Puebla Del Alfinden, Zaragoza, Španija

Uvoznik i nosilac dozvole za upis u bazu Ministarstva zdravlja RS: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: