URIMIL NEURO za vaša leđa i krsta 30 kapsula

Urimil Neuro je proizvod koji specijalisti preporučuju za hronične bolove. Njegova složena formula pomaže normalnom funkcionisanju perifernog nervnog sistema i doprinosi olakšanju u slučaju trnjenja ruku i nogu. Razvijen je pažljivo za vaša leđa, krsta i udove, a svaka kapsula sadrži optimalnu kombinaciju od 6 važnih hranljivih sastojaka, koji pomažu u obnavljanju oštećenih neurona.

Poručite Online

Urimil Neuro je proizvod koji specijalisti preporučuju za hronične bolove. Njegova složena formula pomaže normalnom funkcionisanju perifernog nervnog sistema i doprinosi olakšanju u slučaju trnjenja ruku i nogu. Razvijen je pažljivo za vaša leđa, krsta i udove, a svaka kapsula sadrži optimalnu kombinaciju od 6 važnih hranljivih sastojaka, koji pomažu u obnavljanju oštećenih neurona.

Kada se uzima se redovno i dovoljno dugo (najmanje od 3-6 meseci), Urimil Neuro doprinosi:

 • regeneraciji perifernih nerava
 • smanjenju bola
 • prekidu prateće terapije

Tokom 2017. godine, u zvaničnom časopisu Bugarskog društva za glavobolju i bol „Cephalgia“ objavljeni su rezultati kliničke studije o efektu i podnošljivosti Urimil Neuro kapsula kod pacijenata sa bolovima u donjem delu leđa. Kod svih učesnika je registrovan nestanak ili značajno smanjenje spontanih bolova u krstima u stanju mirovanja i u pokretu. Kod većine pacijenata (76%) je ustanovljeno više od 50% smanjenja bola. Kao dodatne prednosti terapije Urimil-om je ustanovljeno sledeće:

 • jednostavan za upotrebu (jedna doza) i
 • visoka podnošljivost (bez neželjenih efekata).

Sve ovo navodi autore da preporuče Urimil Neuro kao dodatnu terapiju kod perifernih neuropatija povezanih sa bolom.

 

Korisna informacija:

Bol i trnjenje u krstima, leđima ili udovima mogu biti posledica:

 • Povrede (pad, udar, uganuće itd.)
 • Hirurške operacije
 • Upale ili infekcije (grip, virusne infekcije, itd.)
 • Ostalih bolesti (degenerativne promene, suženje kičmenog kanala, spondilolisteza, osteoporoza, blokade, projekcioni bol kod bolesti unutrašnjih organa, karcinom, dijabetes, nutritivni nedostaci, toksični agensi i lekovi)

Neke od najčešćih bolesti perifernog nervnog sistema su:

 • Išijas
 • Lumbago
 • Diskopatija
 • Cervikalni radikulitis
 • Interkostalna neuralgija
 • Pleksitis

Periferni nervni sistem (PNS) je produžetak centralnog nervnog sistema (CNS), koji se sastoji od mozga i kičmene moždine. Glavna funkcija perifernog nervnog sistema je povezivanje CNS-a sa udovima i organima u telu. Za razliku od CNS-a, PNS nije zaštićen koštanim tkivom (lobanja i kičma), kao što je slučaj sa mozgom i kičmenom moždinom, što ga čini osetljivim na oštećenja.

Nervne ćelije su najmanje strukturne jedinice nervnog sistema. Njihov broj je oko 100 milijardi, a svaki pojedini neuron je povezan sa najmanje 10.000 drugih. Neuroni u nervnom sistemu se razlikuju po svom obliku i veličini, ali struktura je slična. Neuron ima telo i završetke. Jedan od završetaka, akson, duži je od ostalih i spolja je prekriven mijelinskim omotačem, koji deluje kao izolacija u prenosu nervnog impulsa. Kroz akson, ćelija šalje informacije ostalim ćelijama.

Kada je oštećen mijelinski omotač („izolacija“), neuron ne može normalno da funkcioniše i pojavljuju se različiti simptomi, uključujući bol.

Bol je jedna od manifestacija bolesti perifernog nervnog sistema, koje su vrlo česte. Utvrđeno je da svaka treća osoba pati od bolova u leđima (dorzalgija).

Obnavljanje perifernih nerava

Da bi telo aktiviralo sopstvene mehanizme koji su namenjeni za oporavak, potrebne su određene hranljive materije. Urimil Neuro pruža organizmu kombinaciju od 6 važnih hranljivih sastojaka, koji pomažu u obnavljanju mijelinskog omotača i time obnavljaju oštećene neurone:

Uridin monofosfat:

 • Učestvuje u sintezi nukleinskih kiselina
 • Učestvuje u izgradnji ćelijskih membrana
 • Gradi dendrite koji podržavaju sinaptičku funkciju
 • Stimuliše stvaranje mijelina (izolacija aksona)
 • Pomaže i ubrzava nervno-mišićnu regeneraciju i inhibiše provođenje bola.

Uridin je prisutan u mnogim prehrambenim proizvodima, ali nije bioraspoloživ zbog činjenice da se gotovo potpuno razgrađuje u jetri i gastrointestinalnom traktu.

Folna kiselina

 • Folna kiselina, koja se takođe naziva i vitamin B9 je jedan je od najvažnijih vitamina za zdravlje
 • Učestvuje u velikom broju enzima
 • Učestvuje u sintezi DNK i RNK
 • Učestvuje u sintezi važnih aminokiselina
 • Utiče na aktivnost gena u nervnim ćelijama i pomaže u regulaciji gena uključenih u regeneraciju
 • Pomaže u regeneraciji aksona i funkcionalnom oporavku nakon povreda

Vitamin B12

Vitamin B12 ili kobalamin, potreban je za proizvodnju mijelina. Ukočenost, trnjenje i gubitak osećaja u udovima neki su od simptoma periferne neuropatije, zbog nedostatka vitamina B12. Statistički podaci pokazuju da između 5% i 20% odrasle populacije ima nedostatak vitamina B12, a do 40% imaju nizak nivo vitamina B12 u plazmi.

Vitamin B6

Vitamin B6 je važan za metabolizam aminokiselina, glukoze i masti. Kod odraslih osoba, neuropatija kao posledica nedostatka vitamina B6, započinje trnjenjem ili gorućim bolom u stopalima, koji se zatim podiže i pogađa noge i ruke. Iako je vitamin B6 prisutan u mnogim prehrambenim proizvodima, njihova prerada dovodi do gubitka vitamina i do 70%. S druge strane, ljudi nisu u stanju da sintetišu B6, pa je unos iz spoljašnjih izvora od važnog značaja.

Bitamin B1

Tiamin (vitamin B1) je vitamin rastvorljiv u vodi i prisutan je u većini biljnih i životinjskih tkiva. Važan je za ćelijsko disanje, za proizvodnju neurotransmitera (glutamata i γ-amino-maslačne kiseline) i za održavanje mijelinskog omotača. Nedostatak tiamina dovodi do neuropatije, poznate kao beri-beri i prvi je opisan sindrom ljudskog nedostatka vitamina.

Umor, razdražljivost i grčevi u mišićima mogu se javiti u trajanju od nekoliko dana do nekoliko nedelja kao rezultat nutritivnog nedostatka. Klinička slika nedostatka vitamina B1 započinje senzornim gubitkom, gorućim bolom, mišićnom slabošću na nogama i stopalima.

Vitamin B3

Vitamin B3, poznat i kao niacin ili nikotinska kiselina, važan je za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina, a takođe i za prenos međućelijskih signala i popravak DNK u ćeliji.

Nedostatak niacina u hrani može izazvati mučninu, lezije kože i usana, anemiju, glavobolju i umor.

 

Sastav (u 1 kapsuli):

Uridin monofosfat 50 mg
Vitamin B1 (tiamin) 4 mg
Vitamin B3 (nikotinamid) 10 mg
Vitamin B6 (piridoksin) 6 mg
Vitamin B12 (cijanokobalamin) 10 mcg
Folna kiselina 400 mcg

Pomoćne supstance: maltodekstrin (stabilizator); magnezijum stearat i mikrokristalna celuloza (emulgatori).

Preporučeni unos: 1 kapsula  Urimil Neuro dnevno.

Preporučeni terapijski tetman: 3-6 meseci.

Pakovanje: 30 kapsula, dovoljno za 30-dnevni unos

Upozorenja i mere predostrožnosti:

Nemojte koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 6 godina. Nemojte koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji navedeni sastojak. Proizvod je dodatak ishrani. Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Držite van dohvata male dece. Nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe.

Skladištenje: Na suvom mestu na temperaturi ispod 250C.

 

Proizvođač:Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

 

Kategorija: Oznaka: