PEANIL za hronične bolove 15 kapsula

PEANIL je kombinovani preparat sa palmitoiletanolamidom (PEA) i L-askorbinskom kiselinom (vitamin C), koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa i smanjuje osećaj iscrpljenosti i umora.

Poručite Online

 

Peanil je kombinovani preparat sa palmitoiletanolamidom (PEA) i L-askorbinskom kiselinom (vitamin C), koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa i smanjuje osećaj iscrpljenosti i umora.

Za razliku od često korišćenih nesteroidnih antiinflamatornih lekova protiv bolova, efekat Peanil-a se manifestuje tokom dužeg vremena i dugotrajan je (njegovi aktivni sastojci deluju akumulirajuće), a njegova upotreba ne krije ozbiljne rizike kao što je ulcerogeni efekat (razvoj i napredovanje čira), nefrotoksičnost (oštećenje bubrega) i bronhijalni spasticitet (kontrakcija bronhijalnih zidova što dovodi do otežanog disanja).

 

Sastav (u 1 kapsuli):

Palmitoiletanolamid (mikronizovan i ultramikronizovan) 400 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 300 mg

Preporučena doza:

Uzmite 1 kapsulu Peanil oko 30 minuta pre obroka ujutru i uveče tokom 2 nedelje, a zatim 1 kapsulu dnevno tokom 30-60 dana. Ako je potrebno, doza se može ponovo povećati na 2 kapsule dnevno a trajanje primene da bude produženo.

Pakovanje: 15 kapsula

Hronični bol i mehanizam delovanja Peanila

Hronični bol pogađa oko 20% svetske populacije i povećava se sa godinama, dostižući proporcije epidemije od 45% do 80% kod starijih osoba. Normalni proces reakcije tela na različite stimuluse odvija se kroz akutni bol. Isti je uzrokovan spoljašnjim stimulusom, koji se pretvara u električnu aktivnost u senzornim neuronima, a nakon prenosa sa jednog neurona na drugi signal dolazi do mozga, gde neurotransmiteri zauzvrat inhibiraju prenos nadražaja bola i bol se smanjuje i nestaje.

Za razliku od akutnog bola, hronični bol je obično povezan sa neurogenom upalom, koja uzrokuje oštećenje živaca, a oni počinju da šalju stalne ponavljajuće signale bola poput oštećenog alarma. Kao rezultat tome, dolazi do nemogućnosti isključivanja signala bola, a bol postaje sve jači i jači.

Iako nervni sistem obrađuje bol, imuni sistem takođe doprinosi razvoju preosetljivosti na hronični bol. Na primer, aktiviraju se imune ćelije, mastociti i mikroglije. Ova imunološka aktivacija pokreće oslobađanje medijatora iz mastocita, smeštenih u blizini nervnih završetaka, što dovodi do povećanja osetljivosti perifernih receptora za bol i do povećanog odgovora od strane neurona u centralnom nervnom sistemu. Zbog nemogućnosti suzbijanja ovog procesa, dolazi do hroničnih upala i hroničnih bolova.

Palmitoiletanolamid (PEA) je supstanca koja se normalno formira u organizmu kada su njegove ćelije ili tkiva izloženi štetnim efektima, stresu ili traumi. Utvrđeno je da PEA ometa oslobađanje medijatora upale iz imunih ćelija i na taj način smanjuje zapaljenje nervnog tkiva i vrši analgetički efekat. Međutim, u slučaju hroničnih bolova, količina PEA koju organizam sam proizvodi je nedovoljna i treba je uneti spolja. Efekti PEA kao antiinflamatorne i analgetske terapije dokazani su u više od 30 kliničkih ispitivanja sa preko 6 000 pacijenata.

Vitamin C je moćan antioksidans, koji smanjuje štetno dejstvo slobodnih radikala koji  nastaju tokom upale nervnog tkiva i na taj način ga štiti. Pored ovih efekata, poslednjih godina utvrđeno je da vitamin C podstiče stvaranje određenih supstanci u oranizmu, koje imaju analgetičko dejstvo. Takve prirodne supstance za telo su endorfini, koji se nazivaju i „hormoni sreće“, jer smanjuju bol, deluju protivupalno i dovode do poboljšanja zdravstvenog stanja.

Kontraindikacije: Ne koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne koristite dodatak ishrani kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držite van domašaja male dece.

Uslovi skladištenja: Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

 

Proizvođač: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: