PEANIL za hronične bolove 15 kapsula

PEANIL je kombinovani dijetetski suplement sa palmitoiletanolamidom (PEA) i L-askorbinskom kiselinom (vitamin C), koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa i smanjuje osećaj iscrpljenosti i umora.

Poručite Online

 

Peanil je kombinovani dijetetski suplement sa palmitoiletanolamidom (PEA) i L-askorbinskom kiselinom (vitamin C), koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog i imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa i smanjuje osećaj iscrpljenosti i umora.

Za razliku od često korišćenih nesteroidnih antiinflamatornih lekova protiv bolova, efekat Peanil-a se manifestuje tokom dužeg vremena i dugotrajan je (njegovi aktivni sastojci deluju akumulirajuće), a njegova upotreba ne krije ozbiljne rizike kao što je ulcerogeni efekat (razvoj i napredovanje čira), nefrotoksičnost (oštećenje bubrega) i bronhijalni spasticitet (kontrakcija bronhijalnih zidova što dovodi do otežanog disanja).

 

Sastav (u 1 kapsuli):

Palmitoiletanolamid (mikronizovan i ultramikronizovan) 400 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 300 mg

Preporučena doza:

Uzmite 1 kapsulu Peanil oko 30 minuta pre obroka ujutru i uveče tokom 2 nedelje, a zatim 1 kapsulu dnevno tokom 30-60 dana. Ako je potrebno, doza se može ponovo povećati na 2 kapsule dnevno a trajanje primene da bude produženo.

Pakovanje: 15 kapsula

Hronični bol i mehanizam delovanja Peanila

Hronični bol pogađa oko 20% svetske populacije i povećava se sa godinama, dostižući proporcije epidemije od 45% do 80% kod starijih osoba. Normalni proces reakcije tela na različite stimuluse odvija se kroz akutni bol. Isti je uzrokovan spoljašnjim stimulusom, koji se pretvara u električnu aktivnost u senzornim neuronima, a nakon prenosa sa jednog neurona na drugi signal dolazi do mozga, gde neurotransmiteri zauzvrat inhibiraju prenos nadražaja bola i bol se smanjuje i nestaje.

Za razliku od akutnog bola, hronični bol je obično povezan sa neurogenom upalom, koja uzrokuje oštećenje nerava, pa oni počinju da šalju stalne ponavljajuće signale bola poput oštećenog alarma. Kao rezultat tome, dolazi do nemogućnosti isključivanja signala bola, a bol postaje sve jači i jači.

Iako nervni sistem obrađuje bol, imuni sistem takođe doprinosi razvoju preosetljivosti na hronični bol. Na primer, aktiviraju se imune ćelije, mastociti i mikroglije. Ova imunološka aktivacija pokreće oslobađanje medijatora iz mastocita, smeštenih u blizini nervnih završetaka, što dovodi do povećanja osetljivosti perifernih receptora za bol i do povećanog odgovora od strane neurona u centralnom nervnom sistemu. Zbog nemogućnosti suzbijanja ovog procesa, dolazi do hroničnih upala i hroničnih bolova.

Palmitoiletanolamid (PEA) je supstanca koja se normalno formira u organizmu kada su njegove ćelije ili tkiva izloženi štetnim efektima, stresu ili traumi. Utvrđeno je da PEA ometa oslobađanje medijatora upale iz imunih ćelija i na taj način smanjuje zapaljenje nervnog tkiva i vrši analgetički efekat. Međutim, u slučaju hroničnih bolova, količina PEA koju organizam sam proizvodi je nedovoljna i treba je uneti spolja. Efekti PEA kao antiinflamatorne i analgetske terapije dokazani su u više od 30 kliničkih ispitivanja sa preko 6 000 pacijenata.

Vitamin C je moćan antioksidans, koji smanjuje štetno dejstvo slobodnih radikala koji  nastaju tokom upale nervnog tkiva i na taj način ga štiti. Pored ovih efekata, poslednjih godina utvrđeno je da vitamin C podstiče stvaranje određenih supstanci u oranizmu, koje imaju analgetičko dejstvo. Takve prirodne supstance za telo su endorfini, koji se nazivaju i „hormoni sreće“, jer smanjuju bol, deluju protivupalno i dovode do poboljšanja zdravstvenog stanja.

Kontraindikacije: Ne koristiti tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 18 godina. Ne koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne koristite dodatak ishrani kao zamenu za raznovrsnu ishranu. Držite van domašaja male dece.

Uslovi skladištenja: Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

 

Proizvođač: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 – La Puebla de Alfindén, Zaragoza, Španija

Uvoznik: Dr. Werner Pharma d.o.o., Zire Adamovića 10b, Zemun, Srbija

Kategorija: